En esta página utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso y nuestra política de cookies.OK | Más información
cat | cas
Síguenos
Casal Cultural de Mollet del Vallès

Programación Actividades culturales


Jornadas Joan Folch: Ecologistas en acción y el mundo rural sostenible
  • Jornadas Joan Folch: Ecologistas en acción y el mundo rural sostenible
El clima és una poderosa variable del planeta, amb especial incidència sobre la vida.
Té la seva pròpia història, els seus propis ritmes de canvi, que estant sotmesos a múltiples influències: astrofísiques, geològiques i també, humanes.
La massiva utilització i transformació dels recursos naturals del nostre planeta per part del nostre sistema productiu, estan alterant de manera sensible les oscil·lacions pròpies del clima amb greus conseqüències.

Amb aquest cicle de conferències volem situar els problemes, tant del clima, com de l’alimentació i també amb l’afectació a les persones.

1a Jornada (17 març): passi de la pel·lícula 50º, produïda per Josep Cabayol.
2a Jornada (22 març): tocarem el tema de l’alimentació amb Pol Dunyo i presentació d'Ecologistes en Acció de l'informe "Amb la soja al coll"
3a Jornada (31 març): Migracions Climàtiques, a càrrec de M. Pajares.

-----------------------------------------------
J o r n a d a  2 .  2 2  m a r z o , 1 9 h.
-----------------------------------------------

MÓN RURAL SOSTENIBLE
En Pol Dunyo, pagès ecològic de professió i secretari de l’Associació Catalana de Tracció Animal ACTA ens fa una reflexió sobre la percepció enganyosa que tenim de l’entorn rural, ens parlarà de la sobreexplotació, i la violència contra la natura i ens planteja respostes al voltant de la diversitat, equilibri i sostenibilitat del món rural

AMB LA SOJA AL COLL. Presentació a càrrec de Mar Calvet Nogués, investigadora de la Càtedra d'Agroecologia i Sistemes Alimentaris de la Universitat de Vic, co-autora de l'informe.
L'informe, "Con la soja al cuello: piensos y ganadería industrial en España", d'Ecologistes en Acció, analitza que tant la producció de soja en forma de monocultius al Sud-global , com la nostra producció de carn en macrogranjes al nostre territori, tenen uns greus impactes ambientals i socials.

Compartir
© 2011-2021 - El Casal, Rambla Balmes 2 08100 Mollet del Vallès | Telèfon i Fax secretaria: 93 593 11 74 - 690 216 302 |
email: secretariat.elcasal@gmail.com